• LOGO CONTRACTOR

 • Arch. Florin Nicolae ENACHE

  Moderator GIS & CONTRACTOR Fire Safety Plenary Session
  Member the National Council of the Order of the Architects of Romania Coordinator Working group - "Fire Safety"
   

  Florin N. Enache este arhitect, absolvent al UAUIM 2005 si membru in cadrul Consiliului National OAR.

  2015 – coordonator grup de lucru OAR – dezbatere publica P118/1-2015 “Normativ siguranta la incendiu”
  2014 – initiere doctorat UAUIM – “Proiectul de exploatare, criteriu de evaluare a performantei”
  2014- voluntar Asociatia “De-a Arhitectura”
  2014 – WhitePAD, by arch.Florin ENACHE – locul II, Romania – Climate Launchpad, concurs de proiecte “verzi” pentru diminuarea poluarii mediului inconjurator. Proiect calificat in semifinala Amsterdam, Olanda – Climate KIC.
  2014- concept expozitie bijuterie contemporana – AUTOR
  2013 – protectie la foc in constructii, conferinte profesionale UAUIM, UTCB, SIGPROT
  2012 – “for Architects” – workshop practic dedicat arhitectilor – inovatii, greseli in santier, aplicatii practice.
  2012– consultant corporate & specifiers – tehnic, solutii inovatoare, detalii tehnice.

  Descrierea proiectului

  Anul 2015, profesional, a fost poate anul in care am reusit sa ma implic cel mai mult din cei 10 ani de experienta, in proiecte de grup, de organizatie, de comunitate. In putine cuvinte P118/1-2015 este “biblia sigurantei la incendiu” pentru domeniul proiectare si constructii. Experienta din ultimii ani in domeniu, accesul in multe proiecte mari recente si implicarea in OAR, au dus cumva firesc la concretizarea nevoii tot mai viscerale, de adaptare a cadrului legislativ. Dezbaterea publica asupra proiectului de normativ P118/1-2015 din luna mai, a fost generatorul grupului de lucru OAR impreuna cu care am participat efectiv la o serie consistenta de dezbateri profesionale ulterioare, si sa fim un partener activ al elaboratorului.

  #Colectiv, in octombrie 2015, a fost fractura de mentalitate care a schimbat radical atitudinea si modul de abordare asupra domeniului “siguranta la incendiu” si a readus in prim-plan un subiect pe care cu totii il stim: nu putem construi ignorand regulile si ignorand profesionistii. Am crezt ca putem. O piata guvernata de “pretul cel mai mic” si de iresponsabilitate duce de fapt la un pret prea mare pe care tot noi il platim: VIATA.

  Oamenii nu mor in incendiu din contact cu focul, intoxicarea cu fum si panica sunt de fapt factorii esentiali care influnteaza comportamentul celor surprinsi de un incendiu si in acest domeniu se fac studii la nivel mondial, foarte multe in ultimii ani, tocmai pentru ca domeniul constructiilor devine din ce in ce mai complex. Nu e simplu sa poti educa publicul, sa il pregatesti pentru o situatie pe care nu o experimenteaza constant, deci nu poate deveni un obicei, si nici sa ii creezi reflexe reale pentr a reactiona perfect in situatii limita. In acest context, exercitiile de evacuare, au devenit o formalitate, oamenii nu mai reactioneaza la alarmarea in caz de incendiu. Ce facem ?